Overijsselse Bond van Muziekverenigingen

VERENIGINGSNIEUWS

Project MO adventure

Het Metropole Orkest (MO) is de top van de piramide van de lichte muziek in Nederland.

Vanuit deze positie wil het MO zijn expertise inzetten om amateurmusici te motiveren, stimuleren en inspireren. Het Metropole Orkest heeft samen met de KNMO en LKCA het initiatief genomen: om het project MO Adventure op te zetten om zo de lichte muziek binnen de amateurwereld verder te ontwikkelen.

Er zijn enkele werken uitgezocht die door zowel harmonie, fanfare als brassband uitgevoerd kunnen worden. Het MO is een app aan het ontwikkelen, waarmee verenigingen de muziek kunnen downloaden, samen met instructiefilmpjes.

Deze activiteiten kunnen regionaal plaatsvinden, maar ook op verenigingsniveau. Zo kunnen verenigingen zich aanmelden om bv. samen met mensen van het MO een dag te organiseren, waar de werken kunnen worden gebruikt om zichzelf te verbeteren in het spelen van lichte muziek. Andere mogelijkheden zijn, een workshop met meerdere verenigingen, of een workshop voor bepaalde instrumentengroepen.

De komende tijd zal ook in Klankwijzer aandacht aan dit project worden besteed, zodat verenigingen een beeld krijgen van de mogelijkheden die er zijn.

Mocht jouw vereniging hier belangstelling voor hebben, meld je dan aan bij de OBM, zodra er meer duidelijkheid is nemen we graag contact met jullie op.

Als vereniging zal men wel een deel van de kosten moeten betalen.Bert Haanstra Fanfare concours

Zaterdag 30 juni 2018 te Diever

In 2014 is er in Diever een Fanfare concours georganiseerd. De reden: De film “Fanfare” van Bert Haanstra (1958) werd grotendeels in het dorp Giethoorn opgenomen. Echter, het slot van de film het uiteindelijke concours, werd in een weiland in het centrum van Diever opgenomen. Op deze plek staan nu woningen en hier recht tegenover wordt op zaterdag 30 juni 2018 een concours gehouden.
Op oude foto's van de film, die in het bezit zijn van de organisatie, is de originele plek nog duidelijk herkenbaar. In 2014 werd er voor de eerste keer een concours georganiseerd.
Dit werd een groot succes en daarom werd dit, op veler verzoek, in 2017 herhaald

Door meer bekendheid in het land en door contact met de juiste personen, ontvingen de organisatie begin 2017 toestemming van de zoon van Bert Haanstra om het concours voortaan het “Bert Haanstra Fanfare Concours” te noemen.
Aangezien het in 2018 precies 60 jaar is geleden dat de film werd opgenomen, wil de organisatie, zeker in dat jaar, het concours nog eens organiseren.

Fanfare orkesten van alle niveaus zijn van harte welkom om zich muzikaal te manifesteren.
Het festival vindt plaats in de openlucht en zal professioneel worden beoordeeld door middel van een geschreven verslag van een geclassificeerd jurylid.

Het optreden is vrij, vindt plaats in een echte muziekkoepel en mag maximaal 20 minuten bedragen.
Er kunnen maximaal 12 verenigingen meedoen.
Meedoen is gratis en de entree evenzo.
Dit festival op zaterdag 30 juni 2018 zou een prima activiteit voor een vereniging kunnen zijn als muzikaal slotakkoord van het seizoen.

Diever is een aantrekkelijk Brinkdorp met voor elk wat wils. Naast de muziek is er veel te beleven. Een zeer geschikt dagje uit voor de muziekvereniging!© 2018 Overijsselse Bond van Muziekverenigingen LINKS